home

Renovarea centrelor de transfuzii

Centrele de transfuzii reprezinta o veriga importanta a sistemului transfuzional. Transformarea acestora in spatii moderne, dotate cu echipamente la standarde europene care sa asigure donatorilor atat conditiile propice derularii actului medical, cat si un spatiu primitor si cald, care sa ii motiveze sa revina, reprezinta o prioritate pentru noi.


In iulie 2015 a fost finalizata renovarea, dotarea si modernizarea circuitului donatorilor din 8 centre de transfuzii din tara: Bucuresti, Buzau, Cluj Napoca, Giurgiu, Iasi, Slatina, Suceava si Targu Jiu.
In cadrul proiectului au fost renovati peste 15.000 de metri patrati, au fost donate celor 8 centre 30 de paturi de donare, echipamente medicale de laborator si mobilier. Astfel, 1/3 dintre donatorii Romaniei vor dona sange intr-un spatiu igienizat si intr-un mediu propice actului medical. Anual, in centrele de transfuzii renovate in cadrul proiectului, se recolteaza peste 120.000 de unitati sanguine care deservesc peste 90 de spitale din tara.


Renovarea Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti
Pentru ca Centrul de Transfuzii Bucuresti este cel mai mare centru din tara, asigurand zilnic necesarul de sange pentru mai mult de 800 de pacienti din spitalele capitalei, in anul 2012, a fost demarata renovarea centrului. In prezent, circuitul donatorilor, banca de sange, cabinetele de consultatii, blocul de prim ajutor sunt spatii renovate, recompartimentate si dotate cu aparatura moderna.